logo

Vladis "před rokem

Sůl jeskyně jako podnikání

Administrátor "před rokem

Vladis "před rokem

Host "před více než rokem

Vladis "před rokem

Vladis "před rokem

Vladis "před rokem

Vladis "před rokem

Evgenia "před rokem

Sergey N. "před rokem

Host "před více než rokem

Administrátor "před rokem

Lyudmila Dobrenkaya "před rokem

Lyudmila Dobrenkaya "před rokem

Lyudmila Dobrenkaya "před rokem

Administrátor "před rokem

Nikolay_ru "před rokem

Administrátor "před rokem

Maratka před rokem

Administrátor "před rokem

Host "před více než rokem

Administrátor "před rokem

Jaro "před více než rokem

Administrátor "před rokem

Lyudmila Dobrenkaya "před rokem

Administrátor "před rokem

AlinaOrlova "před rokem

Administrátor "před rokem

Tamara32 "6. října 2017, 01:37

Administrátor »říjen 06 2017, 7:39

Lily1 "23. října 2017 7:51

Administrátor »23. října 2017, 16:39

Lyudmila Nikolaevna »20. listopadu 2017, 20:35

Administrátor »21. 11. 2017, 14:56

Elena Byková "07.01.2018, 17:20

Natalia Vasilyevna "01 únor 2018, 21:52

Administrátor »02 únor 2018, 07:25

Dasha-Vasilek »3. února 2018, 15:32

Nikitaa "12. února 2018, 00:08

Síť solných jeskyní "Sol Plus", Moskva - recenze

Síť solných jeskyní "Salt Plus". Je možné navštívit solnou jeskyni zdarma? O povolení. Video sezení.

Letos v létě v sociálních sítích jsme viděli reklamu o možnosti navštívit jednu ze solných jeskyní zdarma. Sítě solných jeskyní "Salt Plus"

Bez váhání si vybrali svůj volný čas a přihlásili se k celé rodině.

Upřímně řečeno, už jsem na takové inovace už dávno pozoroval jako solné jeskyně a dokonce jsem viděl slevové kupony na prodej na takovém předmětu na Biglionu.

A tak se všichni shromáždili a zvědavost může být uspokojena a nic nebude stát.

Mimochodem, později jsme viděli takové akce se svobodným přijetím i na podzim, takže pokud se někdo zajímá, myslím, že nebude tak obtížné tuto akci učinit.

Všichni jsme si to užili. Bylo to neobvyklé, zajímavé.

Byli jsme v: Moskvě, st. Dubninskaya, 13.

Jeskyně se nachází v 1. patře vícepodlažní budovy.

Uvnitř velkého sálu, recepce, toalety a pokoje, ve kterých samotná solná jeskyně. Tam je sůl všude v místnosti: na stěnách, na stropě a na podlaze.

Session trvá 40 minut. V tuto chvíli jsme byli v jeskyni zavřeni a zapnuli zařízení, které rozptýlilo solný prach.

To nebylo nudné. Bylo možné pořídit fotky. K dispozici bylo bezplatné wi-fi. Malé (a nejen) děti by mohly hrát soli kuliki. Natočili malé dcery pro dcery.

Po zasedání můžete na recepci koupit kyslíkové koktejly různých vkusů. Děti byly tak ohromeny, že nyní žádají o nákup stejné profesionální instalace (a to stojí z 20 000 rublů) na přípravu kyslíku, který by udělal takové koktejly doma.

Není samozřejmě nutné po jednom zasedání mluvit o žádném viditelném zdravotním účinku. Všude je uvedeno, že účinek je kumulativní, dosaženo pouze z pravidelných návštěv.

A hned po mé návštěvě jsem také chtěl otevřít takovou jeskyni. Již doma jsem četl o povolení této sítě. Stojí to 950 000 rublů. Celkově bude v takovém podnikání nutné investovat zhruba 1,5 milionu rublů. Zajímavé, ale existují negativní recenze. Nevím, jak v Moskvě, ale v regionech lidé, kteří takovou firmu otvírají, si stěžují, že to není příliš žádané.

Obchodní fórum

Anti-franchise Solné jeskyně

HaloFort 15. září 2015

Dobrý den, milí uživatelé fóra!

Kopíruji tuto zprávu z jiného fóra, kde bylo navrženo koupit franšízu solných jeskyní.

Byl tam spousta komentářů, rozvinuli jsme rozptýlenou diskuzi, myslím, že to bude zajímavé číst.

Po téměř šest let si udržoval své vlastní solné jeskyně v malém severním hlavním městě Republiky Komí - Syktyvkaru (varuju vás hned, že neběží jelena ulicemi a lední medvědi se nespletí do odpadků.) Ano, je nedostatek kyslíku! s onemocněními bronchopulmonálního systému, tento problém, kapety, vnímavá).

Vzhled slané jeskyně v roce 2010 v našem městě by měl být dlouho očekávanou a nezbytnou věcí, ve skutečnosti to bylo nutné jen pro mě a mou ženu (máme rodinný podnik). Prakticky nikdo ve městě a nikdy neslyšel, že tento odpad je tak slaný! Ale co říci, žádný pediatr si z výcvikového kurzu nezapomněl, co je haloterapie a pro co jsou používány halochamery.

Byl to skutečný start! Dámy a pánové, start, jeho matka, nikdy jsem nezažila start!)) Byli jsme na 7000 rublech. příjmy (neměli být zaměňovány s čistým ziskem, to bylo minus dvě nuly) a krmil tento podnik více než šest měsíců! Měli jsme vlastní podnikání a přátelé a příbuzní si mysleli, že jsme chudí! : lol: I když rodiče nyní považují nás za takovou, protože nefungujeme v továrnách, ale my děláme to, co ten ďábel ví!

Jsem strojní inženýr, moje žena je zatracený manažer, který ví, co obecně jsme absolvovali ústavy za to, co a kým!

Takže! Po prvních šesti měsících, když si uvědomíme, že toto podnikání není sračka, není standardní podnikání, začali jsme se stát lékařem, právníkem, účetním, obchodníkem, inzerenty, nějakým bl. analytici, v některých ohledech programátoři obecně celá láhev je nezbytná pro rozvoj tohoto konkrétního podnikání a nikoli jiného, ​​a sice Salt Caves. Chlapci, mluvili jsme na lékařských konferencích a lékaři s velkými zkušenostmi pracujícími s námi napsali informace! Pak jsem si myslel, že jsme byli tak omrzliví, že po celém Rusku už byly na každé klinice halo-komory a nikdy jsme o nich neslyšeli. Nyní chápu, že stejné odpadky jsou stále v téměř každé oblasti našeho mocného a obrovského! Obecně platí, že místo toho, aby přitahovali zákazníky s jasnou reklamou, "Hej! Otevřeli jsme se, jak je to naše! Přijďte a budete zdravější než kterýkoli jiný kůň!" Vedli jsme kulturní osvícení! Vyplnil veškeré mezery v mysli potenciálního klienta ve vztahu k pasivnímu zdravému životnímu stylu - kultuře haloterapie. Už jsem zapomněl, význam slov "Reklama je motor obchodu!", V našem případě - reklama (standard) je jen příležitostí k získání nákladů na tuto reklamu))

Mimochodem, když se otevřeli, byli jen halokomory, po chvíli se chtěli předvést a nazývali se "Salt Cave", ukázali se, teď je všude Solná jeskyně))

Oči se otevřely dlouho a bolestně! Hodně štěstí zablokoval selhání ve dvou! Zkrátka jsme našli čip, který je třeba vyvinout v tomto konkrétním oboru. Čip je jednoduchý - dělejte to, co chcete, ale pokud klient navštíví solnou jeskyni, musí být zdravý, bez něj - je nemocný! V zásadě je vše logické, jak by mělo být. Vytvořili jsme vlastní systém, který přitahuje a udržuje zákazníky. Více než polovina klientské základny se skládá z běžných zákazníků, kteří pracujeme každý den, měsíc po měsíci, rok co rok! Fráze. "Nic co dělat, naši zákazníci se k nám znovu vracejí, protože cítili výsledek!" - psí pes! Drobné procento zákazníků ospravedlňuje toto prohlášení, příjem z nich stačí jen na každou ranní kávu (doufám, že pro skromné ​​odměny od představitelů zmíněné značky za reklamu);) Kluci, vypadají střízlivě na věcech! Kdo bude z vlastního podnětu pravidelně platit za něco, co mu nepřináší fyzické, sexuální nebo morální uspokojení přes noc? Prostě sedíte v místnosti pokryté solí a dýcháte pravděpodobně léčebný vzduch)) No, vy budete sami po práci s mokrou bl. d, od věčného tání sněhu kvůli neustále se rozvíjejícímu globálnímu oteplování, hladovému, unavenému, aby do jisté chvíle běžel v jakési Slané jeskyni, aby seděl v nějaké pochybné společnosti a dokonce i s dětmi, z nichž jeden se pokouší hodit dobrý Máte plastovou stěrku v obličeji? Budete? Já osobně ne). Ale v mém případě existuje omluva - obuvník bez obuvi;)

Takže to, co si myslíte, že úspěch vývoje Slané jeskyně určuje její "užitek" a množství peněz investovaných do reklamy. ;)

Kolik z těchto nově vydělaných franšízantů s hromadou těsta a pálícími očima se připojí k těmto inovativním sítím?

Z příběhu.

Do konce roku 2013 jsme zvýšili příjem naší jeskyně na 297 000 rublů! Všimněte si bez nákladné reklamy bez dalších služeb, prodeje stejných renomovaných kyslíkových koktejlů a solných lamp, které nyní nabízí každá druhá jeskyně v Rusku. Je politováníhodné, že soběstačnost služby je smíšena s prodejem tohoto spotřebního zboží, nikdy to nepochopilo.

V dubnu 2015 jsme prodávali jeskyni, věřím, že jsme splnili naše poslání šířit tuto službu v našem rodném městečku, už se tu nic nechystá)) Jeskyně funguje, několik dalších se otevřelo, zdá se, že pro každého existuje dostatek zákazníků.

V září tohoto roku je jedním z franchisorů "inovativní" sítě solných jeskyní známých v Rusku. oh huh to zní dobře? Inovativní! Stručně řečeno, opustil tuto síť po půl roce práce a nebyl sám, vzali jsme tuto jeskyni, jak říkají za kauci, dokonce ani nebrali peníze. Jak jeden dobrý muž řekl: "Nechci vzít úplatek - je to hanba pro moc!" Říci, že stav věcí v této jeskyni je pohoršující znamená říct nic! Podle jejího manažera se během dvou týdnů práce s námi naučil více než půl roku pracovat v síti. Museli jsme od nuly představit nejen politiky, standardy práce, ale také bojovat se stereotypy v hlavě samotného obchodníka, který mu uložil bývalý franchisor a obecně přijatý styl salonu. Ani cenová strategie, ani strategie spolupráce s klienty ani strategie ve vztahu k konkurentům. chlapci a dívky, nebyly žádné. i Můžete najít skupinu této jeskyně na VKontakte http://vk.com/galokamera_v_smolenske%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83 tato záležitost je zajímavá, sledujte jistotu, že objevíte mnoho nových věcí, jako jsou ti správci sítí které byly nedávno zaregistrovány v této skupině))) Mimochodem, v Smolensku není o nic jednodušší, než v Syktyvkaru jednou. Obyvatelé Smolenska jako celku ještě nejsou osvícení, pokud jde o potřebu solných jeskyní.

Takže, drahí franšízové ​​a ti, kteří se jim stanou, za které zaplatíte tím, že zakoupíte povolení pro slanou jeskyni. Dovolte mi, abych se vás zeptal: šok: Již desítka takových podnikatelů je přijímána s různými otázkami v sociálních sítích, ale začátek rozhovoru je pro všechny stejný: "Dobrý den, jsme kolegy! nejsme konkurenti, možná mi to řeknete. "Nechci se mi líbit, chci, ale kluci, váš franchisor si vydělal pár zlatých, proč se na ně tyhle otázky nesnášíte.

Obecně platí, že z toho, co pozoruji v chování vedoucích solných jeskyní (existuje výjimka) ve stejných sociálních sítích, jsem to mírně šokoval. Při této rychlosti se tato podnikatelnost za pár let změní na spotřební zboží, přestane být zajímavá i pro ty, pro které byla skutečně vytvořena - lidé s problémy s bronchopulmonálním systémem! Myslím, že to celé je, že tento obchod přišel k nám v nesprávné době. Haloterapie byla vytvořena jako fyzioterapeutická služba v radě a ve slaných jeskyních jako nezávislá firma, která byla někde ve stejném oddělení. K tomu, aby tato podnikání byla podnikání a nikoliv věčnost, vždy náročný materiálový obsah, je nutné ji odšroubovat podle Sovdep))

Na otázku nezávislé práce mimo síť. Tato možnost je přijatelná, ale učení, jak tuto firmu podniknout, vám ušetří 3 roky hloupé vyčerpávající práce a zachráníte tento trh před jiným spotřebním zbožím a nedůvěrou zákazníků služby jako celku.

Omlouvám se, pokud jste nepromluvili o pocitu někoho, rasového nebo náboženského vztahu, pak to není trestné.

P.S. S největší pravděpodobností budu tento text zkopírovat na jiné fóra.

Recenze, návrhy, drool a snot se shromažďují na e-mailu. Adresa: [email protected] nebo

S pozdravem zástupce sítě solných jeskyní "HaloFort"

Franchisová solná jeskyně

Náklady na vstupenku na trh je od 300 tisíc rublů.

Obchod se solnou jeskyní je stále mladý, ale již prokázal svůj význam a životaschopnost - stejně jako všechno, co souvisí se zdravým životním stylem. Má mnohem více výhod než minus.

Bez toho, aby se hlouběji dostávalo do lékařské terminologie, lze poznamenat nesporný přínos galakameru pro astmatiky, alergie; pacientů vystavených stresu, časté nachlazení, onemocnění kůže a ORL. Jinými slovy, franšíza se solnou jeskyní má neomezené cílové publikum - od dětí s nedostatečnou imunitou vůči starším lidem s množstvím chronických onemocnění.

Nepotřebuje lékařskou licenci, speciální vzdělání a marketingové znalosti.

Výhody a nevýhody franšízy se solnou jeskyní

Pros

  1. V mnoha regionech dochází k úplnému nedostatku hospodářské soutěže, trh je volný.
  2. Cílové publikum - celé obyvatelstvo regionu.
  3. Není třeba pokračovat v nákupu spotřebního materiálu.
  4. Schopnost používat pod solnou jeskyní, dokonce i malou, málo kapalnou místnost, která se pohybuje od 20 metrů čtverečních. m
  5. Schopnost vyvinout franchisu se solnou jeskyní rychlým tempem; doba návratnosti v průměru 6 měsíců. při plném zatížení a asi 1 rok s částečným.
  6. Obchodní model je testován časem.
  7. Výběr formátu spolupráce s franchisorem na základě investičních příležitostí.
  8. Příležitost postavit solnou jeskyni do stávajícího podniku, například kosmetický salon, léčebné nebo SPA centrum, fitness klub.
  9. Minimální doba pro zahájení podnikání je do 2 až 3 týdnů od okamžiku uzavření smlouvy s franchisorem.

Nevýhody

  1. Obyvatelstvo není dostatečně informováno o halocamerech; vzniknou dodatečné náklady na informační a reklamní kampaň.
  2. Existují kontraindikace haloterapie; musíte o nich vědět, abyste se vyhnuli nepříjemným událostem.
  3. Jednorázové náklady na nákup zařízení, přípravu prostor a vytvoření jedinečného "pohádkového" interiéru mohou být poměrně vysoké.
  4. Náklady na pronájem prostor může být poměrně vysoké a nestabilní.

Pokud jde o hospodářskou soutěž, probíhá mezi jednotlivými sítěmi v boji za nové franchisanty (druhý je po ruce).

Majitelé značek se snaží zvýšit hodnotu své nabídky, a proto poskytují franšízantovi: flexibilní platební systémy, hotové projektové projekty galakameru ve formě mrazivých chatrčí, zasněžené zámky a další báječné interiéry a další "buchty".

Na rozdíl od jiných typů podnikání pod jinou značkou je franchising se solnou jeskyní cennou nejen příležitostí k užívání populární značky, jako zkušenost získaná franchisorem v průběhu let. To je šance začít podnik rychle, vyhnout se nepříjemným chybám, stát se konkurenceschopným a dosahovat stabilních ziskových marží.

Co je součástí franšízového balíčku

Jakákoli dodávka podniku na klíč způsobem nebo jiným znamená další náklady pro podnikatele a solné jeskyně nejsou výjimkou. Může být nutné vybavit prostory dodávky a odsávání, vzniknout náklady na opravu čekárny a zaplatit měsíční pronájem prostor, například v SPA centru nebo nákupním centru.

Podle výsledků studie franchisových balíčků největších účastníků trhu lze vyčíst hlavní typy podpory zahrnuté v ceně:

  • Výběr prostor, návrh a stavba.

Na základě svých zkušeností franchisor pomáhá při hledání nejslibnějších bodů, uspořádání prostor, jeho technické přípravy a instalace zařízení.

  • Nákup zařízení a spotřebního materiálu.

Poskytovatel franšízy spolupracuje s významnými výrobci zařízení a poskytuje franšízy s preferenčními podmínkami nákupu nebo sdílí kontakty ověřených dodavatelů a jejich osobní slevy.

Majitel značky může omezit franchisanta, aby vyhodnotil kritéria pro kandidáty a scénáře rozhovorů, nebo se zavázal, že připraví a vycvičí personál před zahájením nového podnikání.

Balíček franšízy obvykle poskytuje podnikateli připravené reklamní materiály (plakáty, letáky, webové stránky, videoklipy, promoční scénáře atd.), Stejně jako doporučení ohledně optimálního využití nosičů médií a reklamních kanálů. Taková podpora je nezbytná zejména v letní sezoně, kdy žádná solná jeskyně postrádá zákazníky.

Co nejčastěji není zahrnuto v balíku franšízy, ale musí být zohledněno při hodnocení plánované investice:

  • půjčovna kol,
  • platby za služby
  • telefon, internet,
  • mzdy zaměstnanců
  • outsourcing (účetnictví, úklid, bezpečnost),
  • nábytek, tv, pc,
  • reklamy a propagace (offline a online),
  • nákup spotřebního materiálu (u některých zařízení).

Interakce s franchisorem

Strany uzavřou dohodu, ve které stanoví složení franchisového balíčku a platební podmínky (paušální poplatek, licenční poplatky).

Náklady na povolení, nejčastěji, zahrnují náklady na stavbu sůl.

Paušální poplatek se vyplácí jednou při zakoupení licence jako poplatek za připojení do sítě podniku. Velikost příspěvku závisí na hodnotě značky a na skutečných nákladech zakladatele v procesu vytváření efektivního obchodního modelu. Rovněž nesmí být nižší než náklady vynaložené franchisorem v procesu zahájení nového založení sítě.

Autorské poplatky, na rozdíl od jednorázového poplatku, jsou pravidelné platby za vedení podniku, podporu a doporučení, možnost využít slevy a další výhody zakladatele značky. Finanční vztahy stran jsou ve smlouvě stanoveny jako procentní podíl z obratu nebo pevných částek a představují poplatek za užívání duševního vlastnictví pro osobní obchodní účely.

Sacharové franšízy: hlavní hráči na trhu a jejich nabídky

Vita Breeze

  • Zahájení činnosti: 2009.
  • Počet bodů: více než 40, z toho v Moskvě - 5, v Moskvě - 5, zbytek v regionech; Tam je pobočka v Tiraspolu (Podněstří).
  • Složení franšízového balíčku: marketing na klíč (tvorba webových stránek, mobilní aplikace, propagace na internetu, fotografie a 3D panorama), bankovní záruka, systém CRM, právní podpora.
  • Franchise "Vita Breeze" přiděluje stavbu z ceny franšízy a prohlašuje, že cena franšízy je 0 rublů. Ale náklady na výstavbu se liší v závislosti na zvoleném balíčku: od 299 tisíc rublů, od 499 tisíc rublů. a od 699 tisíc rublů.
  • Paušální částka: ne.
  • Royalty: ne.
  • Zisk partnerů: 70-450 tisíc rublů. za měsíc.
  • Doba návratnosti: 6 měsíců (přibližně).

Galomed

  • Začátek činnosti: 2010.
  • Počet bodů: více než 30, z toho 7 v Jekatěrinburgu, 4 v Ufa, 2 v Chabarovsku a Surgutu.
  • Složení franšízového balíčku: pomoc při registraci pobočky, výběr prostor, zařízení pro halové komory, instalace a záruční servis, návrh registrace prostor, pomoc při hledání a školení personálu, místo s mobilní aplikací, reklamní podpora.
  • Franchise stojí: od 310 tisíc rublů, od 450 tisíc rublů. a od 650 tisíc rublů, v závislosti na vybraném balíčku.
  • Paušální poplatek: 53 tisíc rublů. (jednou).
  • Royalty: ne.
  • Zisk partnerů: ze 100 tisíc rublů. za měsíc, v závislosti na investičním balíčku.
  • Doba návratnosti: 3-8 měsíců.
  • Zahájení činnosti: 2012.
  • Počet bodů: více než 48, z toho 4 práce v Moskvě, zbytek v regionech; V Biškeku (Kyrgyzstán) existuje pobočka.
  • Složení franchisového balíčku: sůl + solná jeskyně obsahuje hotovou solnou jeskyni s individuálním designem, CRM systémem, efektivním marketingovým nástrojem, komplexní poradenskou podporu, školení a rozvoj v rámci sítě.
  • Náklady na povolení - od 850 tisíc rublů.
  • Paušální částka: ne.
  • Royalty: 10 tisíc rublů měsíčně.
  • Zisk partnerů: ze 100 tisíc rublů. za měsíc.
  • Doba návratnosti: 6-8 měsíců.

Podle franchisora: "Nemáme jednu uzavřenou nebo nerentabilní pobočku."

Kritéria výběru pro potenciálního franchisanta

Výběr franšízové ​​solné jeskyně výhradně za jeho hodnotu, velikost paušálního poplatku a licenčních poplatků by byla špatná. Srovnání těchto ukazatelů je obtížné, protože je obtížné okamžitě pochopit, zda počáteční investice zahrnují náklady a instalaci zařízení, pronájem prostor a další nákladové položky. Záleží také na tom, do jaké míry je majitel značky zapojen do budoucího vývoje pobočky a jaká je hodnota její reklamní, informační, právní a další pomoci.

Na základě toho by měl být každý návrh franšízy a jeho komponenty zvažovány odděleně, odkazovat se přímo na zástupce franchisora.

Salt + - solné jeskyně


Jste oficiálním zástupcem této franšízy? Zaregistrujte se

První bod "Sol +" se objevil v roce 2012 a franšízová společnost působí od roku 2014. Dnes má asi šedesát franšízových bodů.

Chcete-li zahájit spolupráci na "Salt +" povolení, musíte zaplatit paušální částku ve výši 950 tisíc rublů. Licenční poplatky se zde platí měsíčně ve výši 10 tisíc rublů.

Jak uvedl franchisor, hlavním cílovým publikem jsou lidé s dětmi mladšími osmnácti let. Slané jeskyně jsou důležité pro všechny obyvatele velkých měst, ve kterých je špatná životní situace.

Zástupci společnosti pomáhají při výběru a pronájmu vhodného pracovního prostoru. Individuální design sůl se vyvíjí. K dispozici jsou materiály a veškeré potřebné vybavení pro práci. Provádí se instalace použitých systémů a prvků. Podrobný plán pro podnikání je uveden. Osobní webové stránky jsou vytvořeny pro franchisanty.

Doporučujeme mít na paměti, že existují negativní názory na franšízu společnosti Sol + partnerů společnosti. Zpravidla je hlavním problémem mnoha franšízantů potřeba dalších investic v průběhu další práce.

Nechte zpětnou vazbu

Recenze Salt + - solné jeskyně

Sledujte recenze

Normálně pracujeme pro druhý rok. Správný správce je nutností. Máme dobrý tým. Žena je zaměstnána, je čas na děti a odpočinek. Oni také mysleli na otevření kavárny, ale tam by měli strávit spoustu času, plus náklady na nákupy denně. Zde jsme viděli solné jeskyně. Dříve byli v nemocnicích, vzpomínám si na chůzi. Na klinikách je mnoho dětí s adenoidy a bronchitidou, poprvé se dozvěděli, zda se o ně budou zajímat. Po nás objevili jiní ve městě. Ale nebyli jsme ovlivňováni. Pracujeme v naší oblasti. Mít klid a důvěru v budoucnost. Je to tak smutné, že lidé nepřestávají být nemocní. Nyní nás navštěvuje mnoho starších lidí s alergiemi.

Franchise je dobře organizovaná, všechny informace jsou žvýkané, existuje jasný akční plán a předpověď výdajů a příjmů. Dobrá franšízová podpora jak ze strany správcovské společnosti, tak i od účastníků franšízy, kteří neustále navzájem komunikují o poskytnutém zdroji. Reagují na problémové otázky rychle, nevzdávají se v potížích. Strávil před rokem o něco víc než 1,3 milionu na vytvoření jeskyně, odrazil náklady na nulu zhruba za 8 měsíců. Výnos sezónní, bez reklamy a propagace sám nefunguje. Skvělá možnost pro ty, kteří milují a vědí, jak komunikovat s dětmi, a mají zkušenosti s organizací dětské práce, protože hlavním motorem podnikání jsou děti, které po návštěvě požádají rodiče, aby je znovu přivedli. Pochyby o užitečnosti této jeskyně byly pochybnosti, protože zdraví je vážná záležitost, ale v prvních měsících byly pochybnosti rozptýleny, ačkoli to nebylo bez negativních, protože procedura má stále kontraindikace a individuální nesnášenlivost v některých vzácných, avšak vyskytujících se případech.

Snila jsem o organizaci solné jeskyně po dlouhou dobu. Předtím se mi zdálo, že toto podnikání je nejen jedinečné, ale také výnosné. Rozhodl jsem se udělat tento krok před dvěma lety. V důsledku toho jsem koupil franšízu Sol Plus. Celkově při otevření za peníze jsem strávil 1 300 000 rublů. Navíc museli ve skutečnosti ze svých peněz platit za pronájem a jiné výdaje. Současně existuje jen velmi málo zákazníků. Pravděpodobně by bylo snadnější otevřít nějaké fitness centrum nebo restauraci - to je více populární a více poptávky. Zde musíte vysvětlit všechno, říkat a mnohokrát. Neexistuje žádná konzistence - jednou jsme šli a zapomněli jsme na naše solné jeskyně. Ale neustále říkám každému, že je užitečné, když se koná pravidelně. Ale lidé, zdánlivě, potřebují vše najednou - samozřejmě se tak nestane. Nakonec mi zůstává nic. Obecně platí, že je to dobré nebo špatné, ale vyrazili jsme jen asi rok a půl později. Takže zvážím, kolik si vydělám. Opravdu málo peněz a také musí pravidelně investovat. Znovu se pravděpodobně budou investovat, protože to není období. Obecně se nedoporučuji, aby někdo zakoupil franšízu Sol Plus - je to spíše pro ty, kteří jsou připraveni obdržet 30-40 tisíc rublů měsíčně. Myslím, že je snazší zapojit se do jiných typů podnikání, jejichž výhoda je dnes dost.

Podobné franšízy

Taxi "Maxim"

Franchise "Maxim" vám umožňuje otevřít moderní taxislužbu. Chcete-li se dozvědět více o tom, stejně jako přečíst recenze o této franšízy, přečtěte si.

"GALOMED" - solné jeskyně

Zákon "Galomed" je podnik založený na zdravotních salonech pro celou rodinu. Chcete-li se dozvědět více o této licenci a číst recenze, přečtěte si.

GoszakazLife

GoszakazLife je příjem z poskytování vládních agentur různým zbožím a službami. Přečtěte si podrobnosti a recenze této franšízy.

2. Sůl jeskyně jako podnikání. Minimální investice pro objev, stavbu, odpočitatelnost, pravdivost a nepravdivost.

Dobré odpoledne
Pokračuji ve svém příběhu o podnikání solných jeskyní, vezmeme to v pořádku.
Předpokládám, že mnoho lidí, kteří mají určitou volnou částku peněz, začne přemýšlet o tom, kam investovat. A to je správné, normální. Někdo investuje do svého vývoje, někdo u dětí, někdo v Bitcoinovi, někdo začne uvažovat o svém podnikání. Dotknu se pouze poslední možnosti - podnikání a konkrétně podnikání ve slaných jeskyních.
Pokud jste se rozhodli otevřít tuto firmu, pravděpodobně jste si přečetli pár fór na toto téma, podívali se na možnosti franchisingu, na jejich náklady a rozdíly v balíčcích a samozřejmě jste viděli reklamu, ve které se nabízí nabídka na stavbu jeskyně na klíč pro směšné peníze, například 250 000 rublů hodně takové reklamy v Yandex přímo.

Franchise.
Nyní je na trhu velmi málo společností, které nabízejí své franchisingy, v počtu otvoru v jeskyni v Rusku jsou vůdci, které mohou a měly by být řešeny, aby se předešlo mnoha chybám na začátku. Neexistují srozumitelní "soudruzi", kteří prodávají svou franchisovou smlouvu za 50 000 rublů, psaní na každém rohu, že právě oni vynalezli koncepty - solná jeskyně, halohygiene, halocourse atd. Chtěla bych se těmito "soudruzi" zabývat, protože se domnívám, že informace, které z nich pocházejí, jsou velmi rozporuplné a nikoli potvrzené. Dlouho jsem je sledoval a nemám pochopení, kdo si od nich koupí povolení!

A tak podrobně...
- Byli jsme první, kdo představil koncepce používané v celé zemi: Halocourse, halo-hygienu, haloprogram, stejně jako ORGANIZOVANOU HALO CAMERA JAKO SAMOSTATNÝ OBCHODNÍ POHLED, NEJLEPŠÍ NEŽ SALTOVSKÁ JASKO. Vážně? Navrhuji vás nominovat na nositele Nobelovy ceny, ne méně. Nevšímám si to, a tak je jasné, že celá hrudník v rozkazu.

- Bavlněné kabáty, čepice a odnímatelné boty. Plně souhlasím s odnímatelnými botami a klobouky, pomáhá udržovat sůl čistou. Chci vypracovat kabáty, zejména proto, že je o nich často, že otázky v sociálních sítích často přicházejí.
Jak to vidím: pokud uvádějí župany, pak by měly být 100% jednorázové, individuální a nové pro každé zasedání, ale ti, kteří je propagují a říkají, že brání tomu, aby se špína dostala do soli, z nějakého důvodu nevidí zřejmé. Pokud je na člověku nějaká nečistota, tak proč nemůže sklouznout po rouchu? Nejde o nějaký župan, který je podobný armádnímu OZK.

Pouze tato volba je vhodná pro ty lidi, kteří jsou hluboce přesvědčeni, že používají plášť, nic do solí nespadne a nikdy se vůbec nemění. Také si nikdo nemyslí, že jednorázové župany nenechávají vlhkost, po zasedání v jeskyni budete mít velmi nepohodlný pocit a sůl může způsobit podráždění jemné pokožky opilému dítěti. Proto je vše, co je potřeba, upozornit zákazníky na odnímatelné boty a oblečení pro děti, ale maminky a taťky v Moskvě nejsou odstraněny z krav a prasat, jsou vždy krásné a uklizené.
Nechápu, proč se zabalit do županu, když sůl má příznivý účinek na kůži!

Jak to vidí: poslední příspěvek, který koupil 130 metrů tkanin pro župany, jak jsem to pochopil pro nového franchisanta, se podíváme na fotografii níže. Abych byl upřímný, nemám žádné slova, podívej se na šípy. Jenom chápu, že jsou to hrůzné (omlouvám se za slovo, ale nemohu přemýšlet o něčem jiném), pokrčené župany mi jenom připomínají hrdost lidí, kteří je vynalezli, a public relations? Zajímalo by mě, jak zabraňují pronikání nečistot do soli?

- Před zahájením kurzu potřebujete certifikát od lékaře. Z mého pohledu to považuji za bezplatný reklamní krok. Máma a dítě jdou na terapeuta a říkají, že v takové jeskyni potřebují certifikát, což způsobí trvalé zapamatování jeskyně od lékaře. Zvažme tuto možnost od rodiče? Takže já a moje zdravé dítě, které v tuto chvíli nevykazují žádné známky nemoci, by měly jít na kliniku, sedět ve frontě vedle nemocných dětí? Myslíte si, že je to normální? Nejsem. Milí rodiče, buďte zodpovědní, vedoucí nemocné dítě do slané jeskyně. Jen mu uškodíte.

- Zařízení (halogenerátor).
V současné době jsou hlavními dodavateli na trhu společnosti Aeromed a SPIPM.
Samozřejmě existují i ​​jiné, ale nemá smysl považovat je za všechny.

Aeromed.
K dispozici ve třech verzích, halogenátor ASA-01.3 lze dálkově ovládat přes internet, což velmi usnadňuje práci operátora. Moderní software umožňuje minimalizovat rizika v procesu správy zařízení. Zařízení má registrační osvědčení vydané Federální službou pro kontrolu zdraví, jakož i prohlášení a osvědčení o shodě.

SPIPM.
Halogenátor AGG-03 je zařízení s patentovaným dvouproudovým systémem generování a dávkování aerosolu. Zařízení má hmotnost 25 kg. Je vyrobeno z plastu, rozměry jsou celkem kompaktní (100x45x60 cm). Zařízení má registrační osvědčení vydané Federální službou pro kontrolu zdraví, jakož i prohlášení a osvědčení o shodě.

Pro nás jsme si vybrali Aeromed, protože se jedná o kontrolovanou haloterapii a koncentrace soli během relace je podporována speciálním laserovým snímačem na úrovni nastavené správcem. Podrobněji o zařízeních, které napíšu v posledním příspěvku. Vzpomínáme si na "soudruhy", kteří franšízu prodávají.


První verze vzdálené minulosti, "soudruzi" 21. století na nosu! Jaký typ přepínače ala 80s? A drát? Je divné, proč nebylo v centru přístroje? Je tato jednotka k pronájmu za 3000 rublů?

Druhou možností je specifická kopie společnosti Aeromed, myslím, že podá žalobu nebo již podala. Nyní je nejdůležitější, nenašel jsem žádné informace o těchto zařízeních. Kdo je dělá? Jsou nějaké certifikáty? Kdo provedl výzkum? Nejzajímavější je, že náklady na tato zařízení se pohybují kolem stejných 250 000 rublů.

"Soudruzi" začali propagovat, že děti v jeskyni by měly sedět tiše a ne aktivisté (souhlasím, všechno by mělo být v moderování), ale jejich propaganda je způsobena skutečností, že v jeskyních provádějí měření a pokud jsou děti aktivní, účinnost metody klesá o 60%. Mám další otázky. Kdo to udělal? Jakou organizaci? Má povolení k povolení tohoto výzkumu? Proč jsou tyto informace pravdivé? Byly provedeny studie na všech zařízeních nebo pouze na nich?

Celková franšíza. Pánové, budoucí podnikatelé budou studovat informace, kontrolovat, zapisovat výrobce zařízení, klást otázky. To vše vám umožní vyhnout se ztrátě vydělaných peněz, stejně jako hanbě před svými zákazníky, když se položí otázka, na kterou nemůžete odpovědět. Opakuji, myslím, že existují dobré franšízy a společnosti, které se s nimi zaobírají zodpovědně, ale kromě nákupu franšízy najdete spoustu zajímavých věcí, kde musíte investovat peníze: nájem, Rospotrebnadzor, hasiči apod. Mnoho

Vybudovat jeskyni sami.
Mnozí věří, že je to nejjednodušší a nejlevnější způsob, možná to je, ale později se ukázalo, že je daleko od toho.
Zvažte scénář. Rozhodli jste se otevřít jeskyni, najít prostor pro 3 židle s pronájmem 20 000 rublů a v Yandexu lidí, kteří slibují postavit jeskyni na klíč, nezapomeňte na halogenerátor, asi 250 000 rublů. Většina lidí je stále otevřená, aniž by prováděla výzkum konkurentů, jaké vybavení mají, jak fungují a zda jsou v okolí nějakí konkurenti. Otevřeno. Chcete-li svolat lidi, dražbu bezprecedentní štědrosti se děje, například 50% sleva na všechny předplatné, což dává blízkým konkurentům, kolegy, jak se vám líbí, do stupor. Klienti obvykle chodí na chvíli. Nová jeskyně, cena je levnější, zdá se to jako stejný postup, ale všichni zapomínají, že klienti jsou selektivní a začínají si vybrat, kde je cena / kvalita lepší, servis, prostornost místnosti atd., Po několika měsících jeskyně visí na AVITO jako mega ziskový případ, který vyžaduje účast pouze 30 minut denně.

S pozdravem
Andrey Menshov
LLC "Galo Plus"

CO CO JE SALTOVÁ JEZBA?

Solná jeskyně (solná místnost) - unikátní fyzioterapeutický komplex, ve kterém
obnovená hojivá mikroklima těchto solných jeskyní.

Celkový stav těla se zlepší po prvním postupu.
Po pravidelných zasedáních slané jeskyně funguje lidský respirační systém hodně
efektivnější. Zhoršují se zánětlivé procesy, zlepšuje se ventilace plic,
metabolické procesy jsou normalizovány, imunita je posílena, práce centrální
nervový systém, významně snížené příznaky alergie.

CO DĚLAT?

Proč si zákazníci zvolí HaloFort

HaloFort frančízové ​​recenze

Nemůžu se o to podělit, Anastasii. Dnes máme skvělý den. Dnes je Den otevřených dveří, lidé chodí s proslovy, děvčátko dívky začalo procházet psoriázou, chlapec CBR - téměř přestal bolet, snížil zatížení drogami. Dívka s malým synem jsou bývalými zákazníky jeskyně s "podlahou" solí. Říkali o hrůzách: zákazníci přijdou do jeskyně, když chtějí a jak chtějí, není otázka ohledně způsobu účasti na zasedáních a to není tak dobře, jako o posunu (župany, klobouky)! Byl jsem ohromen a šokován, ale pro sebe jsem byl strašně nadšen z tak jasné nadřazenosti ve srovnání! Příliv je velký a každý jde a odchází a sdílí své zkušenosti. Obecně jsem rád, jako slon a vymačkaný jako citrón)) Omlouvám se za zmatenost, emoce jsou ohromující, rádi, že jsem součástí tak silného a EFEKTIVNÍHO oživení populace, týmu) Děkuji moc)

10. března se ve městě Angarsk uskutečnilo otevření solné jeskyně GaloFort a rád bych vyjádřil svůj názor na fáze výstavby a přípravu na objev. Jsem velmi potěšen výsledkem, že jsme se setkali s Anastasií a Eugenem. Stylový design solné jeskyně je udržován v jediném konceptu, barevná schéma je zvolena tak harmonicky, abyste se cítili uvolněně při vstupu do místnosti. Samotná sůl jeskyně je zaměřena především na děti, protože děti nejčastěji nemocí a potřebují předcházet mnoha chorobám. Aby děti mohly vychutnat zasedání, návrh projektu HaloFort byl navržen tak, aby děti byly kreativní a do budoucna byly instalovány tablety pro vývoj dětí, takže sezení budou užitečné. Velmi se mi líbilo, že Anastasia a Eugene se extrémně svědomitě a odpovědně blížili k výstavbě a uspořádání jeskyně. Proto jsem nikdy nelitoval, že franšízová dohoda byla uzavřena s nimi. Děkuji za vykonanou práci.

Stále máme hodně práce a starostí, ale jeden z prvních jsme udělali - otevřeli jsme se! Jak to bylo?

• V prosinci 2017 jsme uzavřeli franchisovou smlouvu, která byla otevřena teprve po 4 měsících. Existuje mnoho faktorů, jedním z nich je výběr prostor, dlouho jsme hledali, protože jsme chtěli něco slušného a moderního, ale to už skončilo. Existuje mnoho skutečných nabídek na objevu na trhu solenských jeskyní, proč se volba zastavila v Eugene a Nastya? Ano, protože tito kluci měli jasnou představu o tom, co je děláno, jak by mělo být provedeno a proč. Je zřejmé, že mají zájem a obavy o to, co dělají. Komerční nabídka se příznivě lišila od poctivosti a integrity. Nastya je člověk, který se svým srdcem obává o svou práci, o skladě informací. Zdá se mi, že k ní někdo přišel v jeskyni, jen aby ji obvinil. Díky za poznání! Eugene je klidný člověk, uvěřitelný jak v sobě, tak ve svých činnostech, zdrženlivý a neochvějný, inspirativní sebevědomí. Děkuji moc, že ​​jsem se ve všech prvních krocích pokoušel podpořit a poradit, když jsem se zeptal! A spolu jsou moc!

• Školení je samostatné téma, pro mě to bylo těžší), poznámky mi pomohly, kresby také zřejmě, že mé technické a technické vzdělání nechtělo být přátelé se zdravotní školou). Ano, před 15 lety jsem si ani nedokázal představit, že pokud by byly přidány disciplíny "Výstavba", "Ceny", "Vedení" + "Lékařství", pak by to byla = "Saltová jeskyně". Teď říkám ze zkušenosti: není třeba dělat poznámky - to je nemožné). Synopse je shrnutí a shrnutí obsahu. V každé větě je smysl.

• Opravy proběhly dobře, všichni měli čas, vše bylo hotovo. Díky stavitelům, návrhářům, inzerentům!

Obecně, přeji vám to nejlepší, úspěch a nové horizonty. Jsi skvělý!

Dobrý den, kolegové! Nedávno jsme se připojili k přátelské společnosti HaloFort. Velmi dlouhá a bolestivě vybrala Franchise. Dokonce i trochu by bylo špatné - pochybnosti o správnosti volby by neudělaly odpočinek. Ale v posledním okamžiku se postavením Jevgenije Lipina objevilo, že "všechny pochybnosti zmizí samy o sobě, když zjistíte, co dává franchising HaloFort!" A stalo se - při prvním dialogu nám bylo jasné, že Eugene a Anastasia nejsou jen podnikatelé, kteří chtějí vydělat peníze! Vyučují franšízy a rozvíjejí se. NO ONE nabízí tak dobře promyšlený postavený obchodní systém pro solné jeskyně!

V této fázi se učíme od Anastasie. Informace neznámé mnoho, specifické pojmy a termíny také, ale! Celá znalostní základna, kterou Anastasia sdílí, je tak kompetentně vybrána a systematizována, co možná nejkomplexnější, ale přístupná pro pochopení lidí, dokonce i těch, které nejsou zdravotnické, že je snadno stravitelné.

Stále ještě začínáme vstoupit do ještě temného lesa v oblasti solných jeskyní, ale už jsme si jisti, že se s Halofortem pohybujeme správným směrem.

Já, šéf solné jeskyně v Samarě! Připravujeme se na zahájení 26. května! Když jste absolvovali školení a poskytli jste veškeré informace o podnikání, byl jsem ohromen tím, kolik práce jste udělal, aby byl tak přístupný a srozumitelný. Zdálo se mi dokonce, že máte lékařský titul! Jste profesionál ve svém oboru, velmi rád, že jsem vás poznal a chtěl jsem se stát stejně profesionálním jako vy ☺

Využití solných jeskyní. Návrhy, pracovní plány a požadavky

Chcete-li otevřít svou solnou jeskyni v povolení, bude podnikatel potřebovat zhruba 500 tisíc - 1 milion rublů. V tomto druhu podnikání hraje větší roli nejen propagace značky, ale i velikost balíčku služeb franchisora ​​a zkušenosti, které získal. Vedoucí firma je zodpovědná za stavbu jeskyně, aplikaci slaného nátěru (halo design) a dodávky zařízení a spotřebního materiálu.

Jednou z hlavních výhod podnikání se solnou jeskyní je její sociální užitečnost. V tomto článku nebudeme uvažovat o zázračných vlastnostech halochambrů a jejich vlivu na tělo, o čemž bylo řečeno tolik. Můžeme jen říci, že společenská užitečnost jeskyní je doplněna veřejnou potřebou: služby jsou využívány všemi kategoriemi obyvatel jakéhokoliv věku a jakékoliv úrovně příjmů. Slané jeskyně umožňují spojit podnikání s potěšením: lidé tam přijíždějí kvůli nejzdravějšímu postupu, stejně jako pro relaxaci a snadnou komunikaci mezi sebou. Proces otevření jeskyně je považován za poměrně jednoduchý. U tohoto druhu podnikání je licence vyžadována pouze ve vzácných případech (licence je zapotřebí, jestliže solná jeskyně je součástí zdravotnického centra, kde je lékař, který předepisuje procedury haloterapie, licence není nutná jako léčebný postup). Slané jeskyně nevyžadují neustálé drahé nákupy, snadno se vkládají do jakékoliv existující obchodní struktury (otevřou se na základě kosmetických salonů, zdravotních středisek, sportovních klubů apod.) A také poskytují podnikatelům možnost získat další služby. Volný výklenek je snadno zvládnutelný a vzhledem k tomu, že jeskyně nepotřebuje pronajmout rozsáhlou oblast - stačí 30-35 metrů čtverečních. metrů a dokonce i prostory s nízkou kapalinou jsou vhodné pro instalaci.

V posledních letech se aktivně rozvíjejí sítě solných jeskyní, které jsou otevřeny franchisingem. Za pouhé tři až čtyři roky od narození tohoto druhu povolení některé společnosti již mají několik desítek partnerů v celé zemi. Nákup franšízy, podnikatelé občas urychlí proces spuštění jeskyně. Nemusíte hledat dodavatele vybavení, stavitele a návrháře. Kupují si to spolu s právem na ochrannou známku. Navíc spolu se značkou získávají znalosti, které průkopnické společnosti získaly z praktických zkušeností. Někteří franšízové ​​jsou připraveni pomoci začínajícím partnerům nejen s počátkem, ale také s aktivitami v průběhu práce. Konkurence roste a jednoduše otevíráme místnost se slanou omítkou a halogenem se stává nedostatečné. Stalo se důležitým místem pro krásné zdobení jeskyně (mnoho místností má nádherný vzhled ve formě sněhových pokojích s útulným krbem, sněhovými hrady, mrazivými chatami, zametáním polárních stanic a mnoho dalšího) a zároveň poskytuje zákazníkům nejlepší služby a řadu služeb. Podle franchisorů je uzavření solné jeskyně ojedinělým fenoménem a mezi partnery sítě jsou mladí lidé ve věku 20 let a franšízové ​​"starší" od 60 let.

Co je součástí balíčku služeb

Balíček povolení může zahrnovat širokou škálu služeb až do otevření solné jeskyně „na klíč“. Je však třeba mít na paměti, že formulace „na klíč“ obecně nezahrnuje náklady na nákup nábytku, opravy recepce a nájemné.

Franchise a dodavatelé

Většina franchisorů pomáhá při hledání a výběru prostorů, pomáhá posoudit správnost vybraného místa, připraví jej pro aplikaci solného nátěru a skutečně postaví solnou jeskyni. Pokud jde o návrhový projekt, může franchisor nabídnout buď standardizovanou verzi, nebo několik možností, z čeho si můžete vybrat (například návrh, který udělá společnost Vita Breeze), nebo se přizpůsobit vývoji rozvržení individuálně a nabízí exkluzivní design i pro svou síť.

Zařízení je obvykle zakoupeno prostřednictvím franchisora, stejně jako spotřební materiál za zvýhodněné ceny od dodavatelů. Například balík francouzských balíčků Sol + zpočátku zahrnuje dodávku halogenátoru, aerosolů pro 500 zasedání (500 ks) a solných lamp.

Jako dodatečné vybavení je vyžadován ionizátor vzduchu, měřicí přístroje, lehátka nebo ozdobné židle pro relaxaci, audio a video systémy, jakož i různé dekorativní prvky. Zařízení je obvykle vybaveno záručním servisem. Záruční doba pro generátory je 2 roky, ale podle zkušeností franchisorů mohou vysoce kvalitní zařízení pracovat stabilně bez selhání po dobu pěti let.

Franchiseři pomáhají svým partnerům při hledání personálu a poradenství při náboru a v některých případech se na sebe a školení (vzdáleně nebo na místě). Předkladatel franšízy obdrží systém CRM pro obchodní řízení, hotové reklamní kanály s reklamními rozvrženími a informace o pobočce jsou umístěny na hlavním webu společnosti. V některých případech jsou pro franchisora ​​vytvořeny účty sociálních sítí.

Samostatný problém - stanovení cen. Tato záležitost je řešena na základě území, kde je plánováno umístění jeskyně, její průchodnost. Obvykle jsou náklady na relaci nejméně 200-300 rublů na osobu, délka jedné relace je asi 40 minut. Chcete-li přilákat zákazníky, zejména na začátku provozu, poskytovatelé franšízy poskytují franšízy s podrobnými marketingovými strategiemi. Není pro nikoho tajemstvím, že "jeskynní podnikání" se od konce května do začátku září trochu sblíží, což je důvod, proč mnozí majitelé povolení slibují sdílet své zkušenosti a osvědčené postupy při udržování zákazníků v létě. Nicméně, co přesně jsou tyto strategie, potenciální partner samozřejmě zjistí až po rozhodnutí o spolupráci.

Schéma práce s franchisorem

Po podpisu smlouvy franchisor zpravidla vyžaduje 50% zálohu na dohodnutou částku (takové systémy, například práce pro sítě Sol +, HaloFort). Poté, franšízant, buď samostatně nebo s pomocí odborníků z ústředí, hledá prostory v souladu s nezbytnými požadavky majitele povolení. Poté je vyvinuta projekt návrhu jeskyně, franchisant nakupuje stavební materiál a vybavení (často je dodavatelem franchisor sám).

Dále začíná fáze výstavby jeskyně a instalace zařízení. Pokud má firma osvědčenou technologii, bude stavba trvat 2 týdny. Důležitou etapou je použití tzv. Solného pláště na stěnách. Stavba jeskyně zůstává v rukou franchisora. Inženýr je poslán do zařízení, pod jehož vedením jsou prováděny opravy. Zejména na stěnách se na několik dní aplikuje speciální sůl a LED omítka. Pokud je to nutné, vyrábí a chlorovodíkové podlaha (z bloků soli nebo volné nebo soli).

Před otevřením solné jeskyně franchisor obvykle instruuje franchisanta a zaměstnance o všech podrobnostech práce, včetně čistě technických aspektů, a předává zkušenosti s přilákáním zákazníků. Učení je velmi rychlé a nevyžaduje žádné dlouhé kurzy a stáže. Po instalaci zařízení můžete začít pracovat téměř okamžitě. Teoreticky celý proces od okamžiku podpisu smlouvy až po otevření jeskyně trvá asi 1-1,5 měsíců. V praxi se objevovací proces někdy prodlužuje až na 3 měsíce (například je-li požadována lékařská licence).

Jaké jsou návrhy

Franchising solných jeskyní je novým směrem a také, jak se říká, špatně běží, takže i názvy nejrozvinutějších sítí se stávají rozeznatelnými. Pro řadu franchisorů je hlavním směrem vývoje výstavba solných jeskyní a teprve tehdy vývoj sítě pod vlastní značkou. Například sibiřská společnost Speleon, která se zabývá výstavbou zařízení v zdravotnických zařízeních, zdravotnických zařízeních, kosmetických salonech, mateřských školách a podobně, rozvíjí franchisovou síť Speleon.

Vzhledem k tomu, že franšízové ​​v této oblasti podnikání jsou zodpovědní za budování a téměř vždy dodávají zařízení sami, srovnání licencí, jako je jednorázová splátka nebo počáteční investice, může zaměnit potenciálního franchisanta. Která z požadovaných částek je platba za značku, jaká je konstrukce a jaké zařízení není vždy jasné. Vzhledem k tomu, že poskytovatelé franšízy už zaplatí franchisorovi velkou částku za řadu služeb, mnoho franchisorů buď nemá jednorázový poplatek (např. Sol +, síť solných jeskyní HaloFort apod.) Nebo je nazývá franšízy Tento ukazatel může být korelován s počátečními investicemi, nicméně, jak bylo uvedeno výše, je třeba mít na paměti, že v této částce nemusí být zahrnuto mnoho klíčových výdajových položek. Proto musí být každý návrh a jeho součásti rozděleny odděleně.

Jedna z největších sítí solných jeskyní (37 míst v zemi, z nichž 33 je otevřeno pro franchising) je majetkem společnosti "Galomed", která se objevila v roce 2010 v Ufě. Výše investice požadované franchisorem je od 400 tisíc rublů, z toho 340 tisíc je paušální částkou. Výše příspěvku zahrnuje takové klíčové výdaje, jako je platba za užívání značky, soubor nezbytného vybavení a záručního servisu, školení, vytvoření jeskyně galodizayn. Výše poplatku je 53 tisíc rublů ročně. Podle přibližných výpočtů franchisora ​​může osmimístná halo komora s ohledem na osm hodinový pracovní den přinést čistý zisk ve výši 30 tisíc rublů za tři měsíce (s přihlédnutím k počáteční zátěži 1/10) a vrátit se zpět k návratu zpět do 10-12 měsíců. Licence na otevření jeskyně "Galomed" se nevyžaduje.

Franchise a dodavatelé

Jeden z dynamicky se rozvíjejících sítí, Sol +, který otevřel 19 prodejen pod svou značkou na konci října, navrhuje podnikateli, aby zahájil vlastní podnikání se součtem více než 850 tisíc rublů. Franšízor nevyžaduje paušální poplatek, avšak uvádí, že výše investice zahrnuje poskytování vybavení a aerosolů na 500 zasedání, samotnou stavbu, osobní webové stránky, reklamní rozvržení, školení a dokumentaci. Tato částka nezahrnuje náklady na vybavení, opravy vstupní skupiny, recepci a nájemné. Průměrné příjmy franchisanta Sol + činí 210 tisíc rublů, z toho výdaje jsou asi 80-90 tisíc rublů. Podle výpočtů franchisora ​​lze získat zisk 82 tisíc rublů i za 30% zatížení za předpokladu, že pracovní den solné jeskyně trvá od 9 do 21 hodin a zasedání stojí 250 rublů. Při výpočtu výdajů má majitel povolení také pronájem jeskyně (17-20 čtverečních metrů - 30 tisíc rublů), plat správce (20 tisíc rublů), daně (10 tisíc rublů), jakož i náklady na reklamu a licenční poplatky (10 tisíc každý). rublů). U těchto ukazatelů bude doba návratnosti od 4 do 8 měsíců. Licence, stejně jako v prvním případě, se nevyžaduje pro jeskyni.

Někdy poskytovatelé franšízy dělají gradaci franšíz v závislosti na bohatství svého interiéru a použitých zařízeních. Například síť solných jeskyní Vita Breeze, která má v Moskvě 4 body a dalších 8 bodů v Rusku, má tři franšízové ​​balíčky: Economy, Standard a Business pro 299, 499 a 699 tisíc rublů. Všechny tři balíčky zahrnují: vytvoření solných jeskyní, instalaci zařízení, větrání, osvětlovací systémy, instalaci audio a video systémů, tvorbu webových stránek v doméně společnosti, systém pro on-line nahrávání a účtování zákazníků a propagaci SEO. Ale každá franchise poskytuje jiný design (úrovně "ekonomiky", "standard" a "business"), použití různých halogenerátorů (v ekonomické verzi platí "Halo Vita Aeromed" a "PRIMA ASA01.3 Aeromed" (stalaktity a stalagmity).

Prodávají své franchisové a menší sítě, například síť Halofort, která má solné jeskyně v 7 městech Ruska. Velikost původního investičního franchisora ​​je 345 tisíc rublů. Toto množství zahrnuje výstavbu jeskyně se solnou vrstvou, zařízení - aerosolgenerátor AGF-001, 500 balení aerosolu, nákup stavebních materiálů, reklamní rozvržení a dokumentaci. Síť nemá žádné poplatky a žádný jednorázový poplatek, medlicense jeskyně není nutné. Podle výpočtů majitelů sítě bude franšíza splatit za 6-9 měsíců od začátku práce. Před zdaněním daňové jeskyně 15-17 metrů čtverečních. metrů při 30% zatížení, 12 hodinový pracovní den a náklady na relaci 270 rublů bude 145800 rublů.

Rovněž stojí za to říci, že existuje malý podíl společností na franšízovém trhu, kteří nabízejí otevření halokomory pod lékařskou licencí, což bude stát dalších 200-300 tisíc rublů. Náklady na povolení je mnohem vyšší (budete potřebovat asi 1,5 milionu. Rublů investic), protože je nutné získat licenci, aby se opravy v souladu s SNIP, najmout odborníky s lékařského prostředí i se zkušenostmi, atd. Jako příklad franšízy pod licencí lze citovat slané jeskyně "HaloPlus" z Moskvy. Investice do jeskyní této společnosti budou vyžadovat od 1 do 1,5 milionu rublů a 150 tisíc za jednorázový poplatek. Společnost má diferencované licenční poplatky (od 5 do 20 tisíc rublů za měsíc). Investice se vyplatí za 10-14 měsíců od začátku provozu halokomory.

Požadavky na umístění a umístění

Otevření solných jeskyní je ve velkých městech výhodné. Při umístění franchisorů se doporučuje dodržovat pravidlo: 1 sůl jeskyně na 100 tisíc lidí. Franšízy nevyžadují rozsáhlé prostory pro solné jeskyně a nejsou potřebné. Pro tento podnik bude stačit asi 30-35 metrů čtverečních. metrů Podle hygienických norem by měl být pro každého návštěvníka halokomory použit alespoň jeden krychlový vzduch. Někdy pro úsporu místa je halogenátor umístěn uvnitř halokomory, v ostatních případech je pro tento účel přidělena samostatná sousední technická místnost (obsluha) asi 4-5 m2. metrů V místnosti s kamerou je vedle halogenerátoru také zásoba aerohalitu a pracoviště správce. Také franšízové ​​potřebují instalovat větrání. Větrání by mělo mít přímý přístup na ulici a je žádoucí mít co nejkratší délku, protože jinak se v jeskyni mohou hromadit bakterie a viry. Kromě toho podnikatel bude muset vybavit koupelnu a také zorganizovat recepci, čekárnu a šatnu, kde si návštěvníci mohou nechat oblečení. Někdy franchisor reguluje přítomnost vytápění, pokud je alespoň jedna ze stěn budovy vnější a teplé podlahy, protože většina klientů solných jeskyní je podle pozorovatelů franchisorů matkami s dětmi. Pokud se franšízant rozhodne rozšířit rozsah služeb (a takové možnosti jsou například někteří franchiséři, například společnost "Galomed"), pak může být zapotřebí další prostor k organizaci relaxačních zón, například solných fytosérií, masážních přístrojů a dalších věcí.

Top